27 Ağustos 2013 Salı

İLK BUTİK PASTA MACERAMIZ :)

Merhabalar,
görüşmeyeli uzunca bir zamandır aklımda olan pasta tasarım işini hayata geçirmeye karar verdim. Öyle ki, gerekli malzemeleri edinip, hamilelikle birlikte hamur yoğurma konusunda iyice yeteneksizleştiğim için büyük bi iştahla eşimin gelmesini bekledim.. Sağ olsun gelir gelmez butik pastamızın ilk aşaması olan şeker hamuru için gerçekten hayli uğraştı ama hamuru istenen kıvama getirdikten sonra fark ettik ki; bu kadar masraf ve emeğe hiç lüzum yok. Bulunduğunuz şehirde pasta malzemeleri satan dükkanlardan, yada internetten sipariş vererek kilo ile şeker hamuru satın alabilirsiniz. Hem sarf edilen emek, hem de maddi açıdan çok daha hesaplı ama denemeden bu sonuca ulaşamazdık o yüzden hazır hamur almanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
Biz gerçekten çok komik süreçlerden geçtik, marshmallowları erittiğimiz tencere pespembe ve yapış yapış oldu, eşimin elleri aynı şekilde, uzun süre istediğimiz kıvama ulaşamadığımız içinde hayli yorulduk vs. vs..
Ama sanırım ilk deneme için fena sayılmayacak bir sonuç elde ettik, hatta gurur duydum bile denebilir :) 

ve işte ilk butik pastamız;




Yapılışına gelince;

şeker hamuru tarifi ve gerekli malzemeler için;
2 paket Haribo marshmallow
2 - 3 paket pudra şekeri

Marshmallowlarımızı cam bir kaba koyarak benmari usulü eritiyoruz, eridikten sonra pudra şekerini yavaş yavaş ilave ederek hamur haline getireceğimiz kap içerisinde yoğurmaya başlıyoruz ve bu işlem esnasında 1 kahve fincanı ılık su ilave ediyoruz. Çoğu internet sitesinde aşağı yukarı aynı tarifler mevcut ama, yapım aşamasında illaki bir şeyler daha farklı oluyor, benden söylemesi.. Mesela biz pudra şekerini 2 değil 3 paket koymak zorunda kaldık çünkü hamurumuz bi türlü istenen kıvamda olmadı..
Eğer her şey yolunda gidip hamurunuzu yapmayı başarırsanız, top haline getirip margarin veya tereyağıyla etrafını güzelce yağlayıp ardından streç filme sarıp birkaç gün oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz.



annemin şahane pandispanya tarifi ve gerekli malzemeler ;
3 fincan şeker
3 yumurta
3 fincan un
1 paket kabartma tozu, 1 fincan su
1 paket vanilya
şeker ve yumurta çırpıldıktan sonra, un ilave edilir. 
Son olarak kabartma tozu ve üzerine su dökülerek, 180 derece de 30 dakika pişirilir.

Pasta haline getirirken, arasına 1 yada 2 kat kremşanti sürdükten sonra, taze çilekler,
çilek marmelatı yada diğer meyvelerle süsleyebilrisiniz.
Ben resimler de görüldüğü gibi çilek marmelatını tercih ettim. Dış kısmıda pembe ve
çilekli olan bir pastada iç malzemelerin de ona uygun seçilmesi,
hem daha şık hemde lezzetli bir sonuç almanız açısından hayli önemli..

Son olarak, pandispanya ve iç malzemeleri hazırlandıktan sonra, şeker hamurunuzu
oklava yardımıyla ortalama 2cm. kalınlığında açarak pandispanyanızın üzerine yerleştiriyosunuz.
Hamuru açma işlemi sırasında tezgah üzerine biraz nişasta serpmeyi unutmayın ki
hamurunuz yapışmasın..

Bence yeni başlayanlar için hayli zor bikaç aşama, dolayısıyla aklınıza takılan birşey olursa
yardımcı olmaya çalışırım,

Sevgiler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder