12 Eylül 2013 Perşembe

Aix - en - Provence / Fransa


Aix-en-Provence Fransa'nın güneyinde Bouches - du - Rhône departmanına bağlı ve Marsilya'ya 25 km uzaklıktaki tarihi ve kültürel bir şehirdir.

Sabunlarıyla ünlü olan Aix-en-Provence şehri Arnavut kaldırımlı daracık sokakları İstanbul'un Beyoğlu semtini hatırlatıyor. Aix-en-Provence şehrinin kuzeyinde kalan kısımlarda özellikle Puyricard' da burjuva kesiminin yaşadığı söylenirken, bu sevimli Fransız şehrindeki evlerin Fransa'da en pahalılar arasında olduğu biliniyor. Aix-en-Provence'ın 10 km kuzeyinde Cezanne ve Picasso'nun tablolarını yaptığı lavanta tarlalarıyla kaplı St. Victoire Dağı hala tablolardaki güzelliğinde. Picasso'nun yaşadığı şatoya girilmiyor fakat dışarıdan görülmesi bile onca yolu gitmeye değer.

Yeraltı suları, Cezanne'ı, lokumu, sucuğu ve dünya tatlısı keçileriyle meşhurdur. Şehir 200'ün üzerinde çeşme ve dört üniversiteyi barındırmaktadır. Bunun yanında 16 bakkal, 22 seyyar market, 46 umumi tuvalet ve 300'ü aşkın aile çay bahçesiyle fransız piknik kültürünün vazgeçilmez taşlarındandır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder