10 Eylül 2013 Salı

KÖRİ SOSLU KREMALI MANTARLI TAVUK


Malzemeler
1 kg. tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış), 1 yemek kaşığı tere yağı, 1 kase dilimlenmiş mantar, 3-4 adet orta boy patates (küp doğranmış), 1 paket krema, 1 çay kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı köri sos yada baharatı, 1 yemek kaşığı mayonez, 2 adet kırmızı biber (julyen yada halka şeklinde doğranmış), 1 küçük boy soğan ve biraz karabiber

Hazırlanışı
öncelikle, yemeğimizi yaparken wok tava yada yassı bir tencere kullanmakta fayda var. malzemenin daha güzel harmanlanmasını sağlıyor. 
biber ve soğan tereyağda kavrulduktan sonra mantarlar, ardından tavuklar ilave edilir.
tavuklar iyice sotelendikten sonra krema, tuz ve baharatlar ilave edilir. Köriyi en son serperek, tenceremizin kağağını kapatıp dinlenmeye bırakabiliriz..

Şayet bu esnada bilginin fazlası olmaz derseniz ;
Köri,
Baslica hindistan Olmak Üzere Güneydoğu Asya mutfağında yer alan baharat mix. İçinde, Baslica zerdeçal ve sumak Olmak Üzere bircok baharat yer almaktadır. Özellikle beyaz etlerin yayında kullanılmaktadır. 1960'lı Yılların Sonunda ve 1970'li Yılların Başında Bütün Dünyaya yayılmıştır.
Türkçeye Portekizceden Geçen köri sözcüğü, Batılı dillere 16. Yüzyılda Tamilce kari sözcüğünden geçmiştir.

afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder